Ocean Sole, wat is dat nu weer?

De kleurrijke Ocean Sole beelden zijn niet alleen geweldig om te zien, ook het verhaal achter de beelden is inspirerend en indrukwekkend. Zodra men hoort welk materiaal is gebruikt om de beelden te maken, kijkt men vol ongeloof; flip flops (teenslippers)?!
Gepassioneerd door de oceanen, duurzaamheid en zich bewust van het belang van ecosystemen, tackelt Ocean Sole vervuiling door teenslippers en andere plastics.

Een groot gedeelte van de wereldbevolking – met name in ontwikkelingslanden – loopt op teenslippers van schuimrubber (polyurethaan). Dit schoeisel is goedkoop in aanschaf, maar niet duurzaam in gebruik. Dit in combinatie met een onderontwikkeld afvalverwerking-systeem zorgt ervoor dat in landen als Kenia de teenslippers in de natuur en uiteindelijk in de oceanen terecht komen. Met alle gevolgen voor mens en dier.

De Keniaanse kunstenaars zijn enorm vakkundig. Ze maken van alles, van een klein olifantje tot een grote giraffe van meer dan 3 meter hoog! Alle beelden van Ocean Sole zijn uniek. Elke slipper heeft een andere kleurenpatroon waar de kunstenaars eindeloos mee kunnen variëren.

Kijk voor meer informatie op de website: http://www.nicmic.nl/nl/