Honing boterkoek met gekarameliseerde pecannoten

Voor 1 boterkoek
Bereidingstijd: 10 minuten + 25 minuten baktijd

Ingrediënten:
200 g bloem
snuf zout
175 g boter, op kamertemperatuur
1 ei
rasp van ½ (biologische) citroen
150 g pecannoten

En van Fair Trade Original:
175 ml Honing
Thee en/of Koffie

En: boterkoekvorm (of bakblik) van 22 cm doorsnede

Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de boter, 125 ml honing, het ei en het citroenrasp tot een romig mengsel. Voeg de bloem en het zout toe en roer het goed door het botermengsel. Giet het beslag in de boterkoekvorm. Wentel de pecannoten door de overgebleven honing en verdeel ze over de boterkoek. Plaats de boterkoek in het midden van de oven en bak het in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer met een warme kop koffie of thee.