Fairtrade Sambal uit Thailand

Wereldwinkel Leek haalt met de allereerste fairtrade sambal een wereldprimeur in huis. De Sambal Oelek en Sambal Badjak zijn rijk gevuld met fairtrade ingrediënten, en vormen een pittige en tegelijkertijd geurige aanvulling op een Aziatische dis. De sambal wordt van begin tot eind onder eerlijke voorwaarden geproduceerd in Thailand.

In Thailand is sambal een eenvoudig mengsel van olie en ringetjes rode peper. Dat is behoorlijk pittig, wellicht een beetje té voor de Nederlandse tong. Door de pepertjes fijn te malen en te vermengen met een beetje zuur en zout, krijg je de typische Sambal Oelek variant die we in Nederland gewend zijn. De Sambal Badjak is een mengsel van rode chilies met gebakken sjalotjes en knoflook, een tikje gember en de heerlijke smaak en geur van citroengras. Hij is licht pikant, maar vooral heel rijk van smaak.

Groeiend Aziatisch assortiment
Voor Wereldwinkel Leek betekenen de Sambal Oelek en Badjak een aanvulling op een succesvol en groeiend Aziatisch assortiment. Aan de Groene- en Rode- is er nu ook een Gele Curry kruidenpasta toegevoegd. Daaromheen staan de verschillende (wok)sauzen, ketjap, kokosmelk, rijst en noedels die onderdeel uitmaken van de rijke Oosterse keuken. In combinatie met de diverse serviezen op het schap, kunnen liefhebbers van een exotische en tegelijkertijd makkelijk klaar te maken maaltijd in de Wereldwinkel hun hart ophalen.