De Koffie

Koffie van Café de Origen is op kwaliteit geproduceerd door kleine boeren. De koffie groeit o.a. op berghellingen in Peru, Honduras, Bolivia en Ethiopië, maar ook in natuurreservaten in Sumatra.
We maken melanges uit deze bijzondere gebieden, die tezamen de heerlijke karakteristieke smaak van Café de Origen vormen.
Daarnaast zijn er voor de fijnproever ook single origin koffies verkrijgbaar uit Ethiopië, Sumatra, Nicaragua en Guatemala.
Stuk voor stuk juweeltjes.

Café de Origen is niet alleen onder de voorwaarden van het Max Havelaar keurmerk ingekocht. Ook de productie is zo duurzaam mogelijk. Koffie branden en verpakken kost energie die CO2-uitstoot veroorzaakt. Daarom gebruiken wij (Neuteboom Koffiebranders) groene stroom en (uniek!) als eerste koffiebrander in Nederland biologisch opgewekt gas. Groen gas is de verzamelnaam voor gas dat vrijkomt bij vergisting van organisch materiaal.

De koffie wordt uitsluitend verpakt in aluminiumvrije folie. Hierdoor blijft er minder restmateriaal over dat verwerkt moet worden, scheelt voor het milieu. Onze droom is natuurlijk een biologisch afbreekbare verpakking maar dat is technisch nog niet mogelijk voor koffie.