Pittige gamba’s met exotische salsa salade

Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Ingrediënten:
3 el olijfolie
1 flinke teen knoflook, gepeld
12 cocktailgarnalen
1 rode puntpaprika, in miniblokjes
6 kerstomaatjes, in miniblokjes
1 bosui, gesnipperd
enkele takjes koriander
Voor de dressing:
3 tl gembersiroop
1 limoentje verdeeld in 1 el sap en 4 partjes

En van Fair Trade Original:
2-3 tl Sambal Oelek
1/2 blik Ananasschijven op sap

Maak eerst de marinade voor de gamba’s. Meng in een bakje de olie met 2-3 theelepels sambal en pers er een flinke teen knoflook boven uit. Voeg de garnalen toe en roer het goed om. Laat de marinade goed in de garnalen trekken in ca. 5 minuten. Maak intussen de salsa. Schenk het sap van de ananas in een bakje. Laat de ananas uitlekken. Snijd 5 schijven ananas in kleine blokjes. Doe deze blokjes samen met de blokjes puntpaprika, tomaat en gesnipperde bosui in een kom en meng door elkaar. Verhit een grillpan, leg de garnalen in de pan en bak ze circa één minuut per kant. Klop een dressing van 30 ml ananassap, de gembersiroop en het limoensap en meng dit door de salsa-salade. Verdeel de salade over 4 kommetjes en leg de gamba’s erop. Garneer met wat fijngehakt korianderblad en een partje limoen.