Pittig broodje met kipgehakt en groente

Lunchmaaltijd voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Ingrediënten:
1 el plantaardige olie
300 g (kip)gehakt
1 dunne prei
½ spitskool
1 groot meergranen stokbrood

En van Fair Trade Original:
½ flesje Woksaus Zoetzuur
½ blik Ananasschijven op sap
Molen Zeezout mix chilipeper
Pindakaas
Sambal Oelek

Verhit olie in een wok of braadpan, voeg het kipgehakt toe en bak tot het gehakt gaar is. Snijd de prei in ringen en de spitskool in dunne repen en voeg het toe aan het gehakt. Bak de groenten kort mee. Snijd de ananas in stukjes. Voeg de woksaus en de ananasstukjes toe en verwarm het even mee. Breng op smaak met het zeezout. Snijd intussen het stokbrood in gelijke stukken en daarna overdwars open. Besmeer het brood met een laag pindakaas en sambal naar smaak. Schep het gewokte kipgehakt-groenten mengsel op het brood.

Vega-tip: vervang het kipgehakt door vegetarisch fijngehakt of wokstukjes.