Kruidige curry pompoentaart

Hoofdmaaltijd voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten (exclusief 35 minuten baktijd)

 

 

Ingrediënten:
6 blaadjes (volkoren) bladerdeeg of hartige taartdeeg
2 preien
1 flespompoen van ca. 750 g
1 el plantaardige olie
4 eieren
kant en klaar herfstsalade

En van Fair Trade Original:
1 pakje Gele Curry Kruidenpasta
½ blik Kokosmelk, 400 ml
Zeezout mix Chilipeper

Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdooi het bladerdeeg. Snijd de prei in ringen, maak de pompoen schoon en snijd deze in stukjes. Verhit olie in een braadpan en fruit de stukjes pompoen en de prei. Voeg de curry kruidenpasta en de kokosmelk toe. Bedek een springvorm van 22-24 cm doorsnede met de plakjes bladerdeeg en zorg voor een flinke opstaande rand. Breek 4 eieren en klop ze los in een kom. Voeg de groenten bij het eimengsel en meng goed door elkaar. Breng dit op smaak met het zeezout. Schep alles in de springvorm en plaats de pompoentaart in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de taart in circa 35-40 minuten goudbruin en gaar. Serveer de taart in punten en eet met een kant-en-klaar herfstsalade.