Biologische kokos-limoenrijst met gemarineerde kip

Hoofdmaaltijd voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Ingrediënten:
1 el plantaardige olie
2 limoentjes
4 biologische kippendijfilets
1 tablet biologische kippenbouillon
400 g biologische (voorjaars-)groenten (aspergetips, (soja-)boontjes, lente ui)
2 el verse Thaise basilicum
2 el verse koriander

En van Fair Trade Original:
1 el vloeibare Honing
molen Zeezout mix Chilipeper
2 blikjes biologische Kokosmelk, 270 ml
1 pak Pandanrijst biologisch

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak een marinade van olie, het sap van een limoen en de honing en marineer hierin de kippendijfilets. Bestrooi de kip royaal met zeezout. Leg de kippendijfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze in het midden van de oven. Rooster de kip circa 20-30 minuten. Breng intussen 125 ml water met de kokosmelk aan de kook. Voeg een bouillontablet, de rijst en het sap van 1 limoen toe en kook de rijst in 10 minuten gaar. Voeg indien nodig extra water toe. Kook ondertussen de voorjaarsgroenten in een aparte pan beetgaar en giet ze af. Voeg ze de laatste paar minuten bij de rijst. Zet het vuur uit, hak de kruiden fijn en voeg dit ook bij de risotto. Serveer met de kip uit de oven.