Belvas Truffels/bonbons

Onze overheerlijke truffels, lovers en bonbons zijn 100% Fairtrade, biologisch, veganistisch, gluten en sommige ook suikervrij. Het staat duidelijk op alle verpakking welke eigenschappen deze hebben.
Belvas chocolade is niet verkrijgbaar in supermarkten. Mis deze overheerlijke chocolade niet in uw Wereldwinkel.

Bewaar chocola niet op vochtige plekken. Als er condens op chocola komt, veroorzaakt dit een witte waas. Dit noem je suikerrijp. Door het vocht komen er suikers uit de chocola los, bij het verdampen van het vocht blijven deze suikers op het oppervlak achter. Dit resulteert in witte vlekken op je chocola. De koelkast is daarom geen goede bewaarplek voor chocola.
We weten allemaal dat je chocola niet te warm moet bewaren, dan smelt het. Maar je mag het ook niet te koud bewaren. Chocola blijft het best tussen de 12 en 25 graden, liefst rond de 18 graden. Wanneer chocola warmer wordt dan 25 graden, begint de cacaoboter uit te treden. Bij het afkoelen kristalliseert deze cacaoboter en vormt het een laagje van vetkristallen. Juist, dit veroorzaakt die witte waas. Dit noem je vetrijp. Kun je wit uitgeslagen chocola nog eten: Je chocola ziet er met zo’n witte waas misschien niet meer zo smakelijk uit, maar de chocolade kun je gewoon nog prima opeten. Je chocola is niet bedorven, de kwaliteit is ietsjes achteruit gegaan doordat de kristallen beschadigd zijn geraakt.

Verkrijgbaar vanaf € 2,99