Hollandse ovenschotel met Oosterse twist

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 25 minuten

Ingrediënten:
600 g pastinaak
400 g kruimige aardappel
350 g geschilde spruitjes
2 el roomboter
2 rode uien, gesnipperd
400 g gehakt
100 g cashewnoten, gemalen

En van Fair Trade Original:
molen Zeezout mix Chilipeper
½ flesje Woksaus Teriyaki

Verwarm de oven voor op grillstand. Schil de pastinaak en de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een pan met water en zout. Voeg na 8 minuten de stukken pastinaak toe. Plaats bovenop de pan een vergiet met gehalveerde spruiten. Leg de deksel op de vergiet en kook/stoom de aardappel en de pastinaak gaar en de spruiten beetgaar. Verhit een klontje boter in een braadpan. Voeg de ui en het gehakt toe en bak het rul. Bestrooi royaal met zeezout. Voeg de woksaus toe en bak het 1-2 minuten mee. Giet de aardappel en de pastinaak af en stamp het tot een puree. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laag spruitjes. Schep daarop het gehaktmengsel en als laatste de puree. Bestrooi met cashewnotenkruim en enkele klontjes boter. Plaats de ovenschotel onder de grill, voor een krokant en bruin laagje.

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika. Fair Trade Original