Rijstnoedels – nieuw in ons assortiment

De Wereldwinkel heeft een nieuwe aanwinst op het schap: Rijstnoedels op basis van zilvervliesrijst. De noedels zijn op initiatief van Fair Trade Original van begin tot eind geproduceerd in Thailand. Dat betekent meer inkomen voor de rijstboeren én voor de werknemers in de noedelfabriek. Voor de consument betekent het een (h) eerlijke basis voor een Oosterse maaltijd.

De nieuwe rijstnoedels dienen ook het gemak: ze zijn in twee à drie minuten klaar. Bovendien zijn ze van nature glutenvrij. En door hun stevige beet en neutrale smaak vormen ze een prima combinatie met de vele andere Aziatische smaakmakers die in de Wereldwinkel verkrijgbaar zijn.

Van rijst tot noedels
Het verwerkingsproces begint in de rijstmolen. Daar wordt de rijst eerst enkele maanden te drogen gelegd. Een deel gaat vervolgens de slijpmachine in om er als witte rijst weer uit te komen. Het andere deel behoudt zijn bruine vliesje. Vervolgens maakt een noedelfabriek er prachtige witte en zilvervlies rijstnoedels van.

En dat allemaal voor € 1,89 per pak!