Rijstnoedels met gebakken curry-groenten

Voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingrediënten:
5 el (kokos)olie
300 g kip(dij)filet, in stukjes
2 venkelknollen
200 g groene aspergetips, in stukjes
2 el verse platte peterselie

En van Fair Trade Original:
1 pak Zilvervlies Rijstnoedels
2-3 el Groene Curry Kruidenpasta
1 el Honing
Sambal Badjak

Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit 2 el (kokos-)olie in een wok en voeg naar smaak de curry en de honing toe. Bak hierin kort de kipstukjes. Halveer de venkelknollen, verwijder de harde kern, snijd de venkel in reepjes en voeg het toe aan de kipstukjes. Bak alles enkele minuten en voeg dan de aspergetips toe. Bak tot de groenten beetgaar zijn. Verhit in een andere pan de overige (kokos-) olie en bak hierin kort de rijstnoedels. Voeg sambal naar smaak toe.  Meng het kipgroentenmengsel met de noedels en garneer met de grof gehakte peterselie.

Tip 1: vervang de kipstukjes door een vegetarisch product.
Tip 2: wil je liever wat meer curry gebruiken? Houd dan de verhouding  1 eetlepel honing op 2 eetlepels curry aan.

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika. Fair Trade Original